Comenzi telefonice
intre orele 9:00 - 16:00

0740 223 223


O mica printesa, vol.1
 1. Categorie: Literatura pentru copii
 2. Tip coperta: cartonata
 3. Traducator: Adina Mihaela Eros
 4. Editura: Aramis
 5. Colectie: Cartea copiilor isteti
 6. ISBN: 978-606-706-671-8
 7. An aparitie: 2018
 8. Nr. pagini: 206
 9. Format: 140x205
 10. Cod: A1497
 11. Răsfoiește

19,49Lei

Beneficiezi de 35% reducere

29,99Lei

produse in stoc 1

PRODUS DISPONIBIL

O mica prințesă, romanul lui Frances Hodgson Burnett a aparut in 1905 și este una dintre carțile pentru copii din care se desprind la fel de multe învățăminte și pentru adulți, indiferent de momentul lecturii. Povestea micuței Sara Crewe, care ajunge săracă după ce tatăl ei pierde întreaga avere, a devenit deja clasica.
Povestea trista și cu mare încărcătură dramatică, insuflă speranța și încrederea că, orice s-ar întâmpla, nu suntem singuri și întotdeauna vom găsi alinare în puterea miraculoasă a imaginatiei.

Sara Crewe este orfană de mamă și este crescută de tatăl ei, un întreprinzător cu afaceri prospere în India. Ea și-a petrecut prima parte a copilăriei în India, dar în urma unor împrejurări nefavorabile cei doi au fost nevoiți să se reîntoarcă la Londra. Aici micuța Sara este înscrisă la o școală de domnișoare condusă de o anume Miss Minchin. Directoarea va fi personajul negativ al cărții, o femeie severă și lipsită de compasiune, dar în schimb oportunistă în ceea ce privește avantajele de pe urma statutului social al elevelor sale.
Viața Sarei se va schimba considerabil în momentul în care primește vestea morții tatălui ei. Din mica prințesa cum era poreclită de fetele de la școală și alintată de tatăl său, ea va deveni cerșetoarea școlii. Miss Minchin va lua decizia de a o păstra în școală dar cu niște condiții deosebit de nedrepte pentru o fetiță de unsprezece ani. Astfel că pentru a mai putea participa la ore va fi obligată să facă toate cumpărăturile și comisioanele angajaților școlii indiferent de vremea de afară sau de starea ei de sănătate. Insă norocul îi va surâde micuței care va ajunge în grija partenerului de afaceri al tatălui ei, ea reușind să își recapete viața de prințesă pe care o pierduse

O mica prințesă a fost ecranizată de mai multe ori de-a lungul timpului. Cea mai cunoscută ecranizare este cea care o are în rolul principal actrița Shirley Temple care interpretează rolul Sarei. Ca orice ecranizare, constransă de timpul alocat vizionării unei pelicule cinematografice, nu respectă îndeaproape firul narativ al cărții lui Frances Hodgson Burnett.
Alte adaptări ale romanului au fost făcute pentru scenă, piese de teatru și musical-uri.
Fiind preponderent o carte pentru copii, au fost realizate și multe filme de animație care au la baza povestea micutei Sara Crewe.
Dacă ai citit O mica printesa, vol.1, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !