Comenzi telefonice
intre orele 9:00 - 16:00

0740 223 223


Rusoaica
  1. Categorie: Bibliografie scolara recomandata
  2. Editura: Minerva
  3. Colectie: Patrimoniu
  4. ISBN: 978-973-21-1061-4
  5. An aparitie: 2019
  6. Nr. pagini: 416
  7. Format: 135x200
  8. Cod: A482M
  9. Răsfoiește

12,99Lei

Beneficiezi de 35% reducere

19,99Lei

produse in stoc 1

PRODUS DISPONIBIL

 O tulburătoare poveste despre căutarea obsesivă şi febrilă a idealului feminin, despre iubire pasională și trădare, despre introspecție sufletească.
 Aflat împreună cu detașamentul său pe malul Nistrului, la graniţa basarabeană, cu misiunea de a împiedica trecerile frauduloase din Rusia la noi, locotenentul Ragaiac trăiește experiențe provocatoare  menite să dea naștere iluziilor.

 Deși parcurge împreună cu camarazii săi  traseul unei realități mereu banale, descurajante, locotenentul  nu se poate mulțumi decât temporar cu femeile pe care le întâlnește.  Influențat de lecturile chemate să îl ,,scape de setea de viață“,  el speră  ca printre fugarii care încearcă să treacă Nistrul să găsească o anumită femeie: Rusoaica -  o plăsmuire  „cu picior înalt şi ochi oblici“, cu ,,ten catifelat“, cu „liniile lungi ale trupului“, aristocrată,  nobilă, cultivată,   însumând toate calităţile eroinelor lui Dostoievski, Tolstoi,Turgheniev. Iluzia femeii perfecte îl urmărește continuu pe Ragaiac, care nu poate accepta    ironia și banalitatea ,,valsului vieții“, la fel ca prietenul său, Iliad. Dar, cu cât această  femeie este căutată în felurite întruchipări lumeşti, cu atât pasiunea absolutului devine mai neiertătoare.

Se va întrupa iluzia lui Ragaiac într-o rusoaică cu ,,mlădieri de călăreață a stepei“?
Se va împlini visul locotenentului?

Dacă ai citit Rusoaica, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !