Comenzi telefonice
intre orele 9:00 - 16:00

0740 223 223


Elemente de limba latina si de cultura romanica
  1. Categorie: Manuale scolare dupa clase
  2. Tip coperta: necartonat
  3. Editura: Aramis
  4. ISBN: 978-606-009-189-9
  5. An aparitie: 2019
  6. Nr. pagini: 120
  7. Format: 20x26
  8. Cod: A1646
  9. Răsfoiește

34,99Lei

produse in stoc 1

PRODUS DISPONIBIL

Manualul poate fi RASFOIT  AICI!


Începând cu anul şcolar 2019-2020, se introduce la clasa a VII-a o nouă disciplină de studiu, Elemente de limbă latină și de cultură romanică. Această schimbare este însoţită de schimbarea perspectivei didactice care se doreşte a fi una inter- şi transdisciplinară. Tendinţa predării limbii latine a fost mereu de a dialoga cu disciplinele înrudite: limba şi literatura română, limbile străine, în special cele romanice, istoria antică, geografia, retorica, filosofia etc.


Manualul acoperă toate aspectele programei şi oferă foarte multe posibilităţi de folosire  în lucrul efectiv de la clasă. Prin textele, imaginile și sarcinile de lucru propuse, cele trei unități de învățare se circumscriu temei generale prevăzute de programa școlară. După un parcurs care reflectă consecvent logica internă a disciplinei, fiecare unitate de învățare se finalizează cu o recapitulare și o evaluare sumativă. Conținuturile, abordate într-o manieră accesibilă și atractivă, oferă experiențe de învățare adecvate nivelului de dezvoltare intelectuală și socială al elevilor. Informațiile, actualizate și corecte din punct de vedere științific, prezentate explicit și gradat, dau elevilor motivația de a cerceta și descoperi elemente noi în domeniul culturii și civilizației antice.

Prin conținut, manualul îmbină metodele clasice de predare/învățare/evaluare cu cele moderne, fiind adecvat nevoilor oricărui tip de clasă, indiferent de nivelul elevilor și de resursele disponibile la nivelul unității de învățământ. Proiectele, activitățile pe grupe, jocurile de rol, aplicațiile și dezbaterile încurajează interacțiunea dintre elevi, prin lucrul în echipă, și între elevi și profesor.

Varianta digitală a manualului reprezintă o componentă esențială în realizarea finalităților propuse de programa școlară. AMII (activitățile multimedia interactive de învățare) animate dezvoltă și completează interdisciplinar informațiile oferite de manual, AMII interactive oferă elevilor posibilitatea de a se autoevalua, iar AMII statice asigură vizualizarea unor imagini/hărți la o rezoluție maximă.

Dacă ai citit Elemente de limba latina si de cultura romanica, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !