Comenzi telefonice
intre orele 9:00 - 16:00

0740 223 223


Despre geneza in sens literar
  1. Categorie: Alte colectii
  2. Editura: Minerva
  3. An aparitie: 2008
  4. Nr. pagini: 560
  5. Cod: A330M

5,78Lei

Beneficiezi de 40% reducere

9,63Lei

Stoc epuizat

PRODUS INDISPONIBIL

0
Traducator Iulian Popescu

Fericitul Augustin este considerat cel mai important ganditor crestin dupa Sfantul Pavel. Ca titluri, scrierile pastrate insumeaza 122, scrisorile 13, cele pierdute in numar de 12, iar obscure sau atribuite lui sunt in numar de 83 de titluri. Dupa volumul scrierilor, Fericitul Augustin este intrecut doar de Sfantul Ioan Gura de Aur, ale carei scrieri depasesc 250 de titluri.

Cea mai importanta scriere cosmologica a sa ramane De Genesi ad litteram, in 12 carti, in care Augustin scoate in evidenta iubirea lui Dumnezeu si bunatatea Lui si a creatiei impotriva dualismului maniheic, care vedea lumea fie ca opera unui demiurg rau, fie a lui Dumnezeu Insusi, insa nu datoare bunatatii Sale, ci silit de necesitatea interna a fiintei divine de a crea, de provenienta platonica. Impotriva Maniheilor, Fericitul Augustin scoate in evidenta sensul alegoric-simbolic al Facerii.
Dacă ai citit Despre geneza in sens literar, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !