Comenzi telefonice
intre orele 9:00 - 16:00

0740 223 223


Antologie de texte literare pentru ciclul primar
  1. Categorie: Auxiliare scolare, Bibliografie scolara recomandata, PRE BLACK FRIDAY
  2. Editura: Aramis
  3. ISBN: 978-606-706-6012-2
  4. An aparitie: 2017
  5. Nr. pagini: 376
  6. Format: 240x170
  7. Cod: A1420A
  8. Răsfoiește

22,74Lei

Beneficiezi de 35% reducere

34,99Lei

produse in stoc 1

PRODUS DISPONIBIL

Au trecut deja câțiva ani de când școala începe la 6 ani. Copiii intră în clasa pregătitoare si, la nivel teoretic cel puțin, ar trebui sa învețe recunoașterea literelor alfabetului si desenarea acestora.
Locul ABECEDARULUI a fost luat de disciplina Comunicare în limba română. Acest aspect ar presupune ca, pe parcursul primilor trei ani de școală, până la finele clasei a II-a, copiii să audieze/să citească doar povești scrise pe înțelesul lor, iar limbajul folosit sa fie unul funcțional.
Nu negam frumusețea basmelor clasice, nici a poeziilor secolelor trecute, dar cu acestea, cu siguranța, copiii se pot delecta după ce trec în clasa a III-a.

Antologia noastră ține cont de toate aceste realități, astfel încât:
•selecția textelor propuse pentru clasele mici s-a făcut cu multă grijă, alegând doar poezii, povestiri și povești a căror înțelegere nu presupune căutarea cuvintelor în dicționare de arhaisme;
•domină textele din literatura contemporană, iar textele clasicilor sunt repovestite în cel mai fermecător stil;
•Exista o secțiune distinctă care cuprinde texte nonliterare, iar selecția acestora ține cont de prevederile programelor de la Matematică și explorarea mediului sau Științe ale naturii.
•In clasele a III-a și a IV-a elevii studiază Limba și literatura română, capacitățile lor cognitive cresc și am considerat firesc ca, inclusiv textele clasice selectate să fie reproduse integral.
•Pentru că ne dorim să-i împrietenim pe elevi cu marea literatură, am apelat la repovestiri ale unor opere consacrate (Bătrânul și marea; Gulliver; Chemarea străbunilor; Micul prinț; Oliver Twist; Războiul lumilor ș.a.), romane ale căror subiecte sunt potrivite, dar a căror întindere depășește răbdarea de care pot dispune copiii cu vârste sub 10 ani.
Dacă ai citit Antologie de texte literare pentru ciclul primar, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Pentru a putea posta un review, trebuie să te autentifici !